Idag tog jag tag i saken och laddade ner något som heter sidequest som ger möjligheten att ladda in tredje parts program. Det första jag tog tag i var då Quake Quest som är en VR implementation av Quake 1. Känslan av att återvända till Quake 1 i ett VR headset var otrolig.

Inlevelsen blev mycket bra och det var väldigt roligt att spela det spelet igen. Den största nackdelen är att jag upplevde kontrollerna lite svåra och jag blev lite lätt åksjuk på några ställen när jag spelade. Troligen för att jag spelade i början med att gå åt det hållet jag pekade huvudet och det gav nog en rolig syn för om världen där jag står och snurrar runt för att se min omgivning.

Om du har en Oculus Quest rekommenderar jag dig att ta besväret att sätta upp sidequest och utforska alla andra spel och program som går att lägga till. Nästa på tur är Quake 2 som också kan bli roligt att återvända till i VR form.