Här om dagen hade min sambo fått in något underligt på sin dator, ibland utan någon systematik öppnades den http://insightlk.com/download/index.php?mn=9995 urlen i chrome. När det dök upp igen och igen så inser vi att det är något galet. Fram med malware verktygen och efter flera timmars sökande med programmen utan framgång börjar jag undra vad det är för konstig saker som ramlat in på datorn.

Jag går igenom chrome och ser vilka plugins som finns installerade och hittar inga där som är relevanta. Passar däremot på att rensa upp lite när man ändå håller på. Ikväll satt jag och letade den här gången använde jag url:en som en del av frågan när jag letade runt. Efter en stunds mer letande ramlade jag på den här tråden på linus tech tips forum.

En bit ner i tråden berätta en annan person på forumet om att det troligen rörde sig om ett schemalagt jobb i windows som heter “PPI Update”. Jobbet i sig är väldigt enkelt då det enbart startar url:en i fråga via explorer.exe i windows. Det är med gläje man går in och raderar den schemalagda åtgärden “PPI Update” och är tacksam för att någon varit hjälpsam nog att berätta om vad det är och att det var så pass enkelt att få bort. Tänk om alla andra malware var lika enkla att plocka bort. Nu återstår att se om det dyker upp igen men jag hoppas det är ett löst problem för oss.