iOS 6

Nyheterna i iOS 6 ser lovande ut det som presenterades idag kommer kanske inte vända upp och ned på världen men tillföra många nya trevliga funktioner. Ur ett utvecklarperspektiv ska det bli intressant och se vad som kommer dyka upp under huven i iOS 6. Läs mer om alla detaljer kring nya iOS 6 här och här

OS X 10.8

Kommande version av OS X innehåller även den många nyheter som ser lovande ut även där är det mer intressant och se vad som kommer under huven. Notiscenter kommer bli intressant att se hur den kommer förhålla sig mot growl. Game center ska bli mycket roligt och se sant om det kan komma mer spel till os x och iOS där det kommer vara möjligt att spela mellan plattformarna på ett nytt sätt. Mera detaljer om Mountain Lion finns här och här.

Spekulationer

Slutligen vad jag saknar är appar för AppleTV. Det hade varit en rolig nyhet om en officiell SDK för den hade släppts. Jag tror att den skulle kunna fungera bra som en enklare spelkonsol om det gick att komplettera den med en handkontroll av något slag, kanske att en iPhone eller iPod touch kan fungera däremot är jag inte säker på att det skulle fungera fullt lika optimalt.

Hårdvara

Nya hårdvaran är mycket intressant en 15” retina display MacBook PRO är väldigt lockande, iof en ny air likaså. Väntar med spänning på hur os x kommer se ut och bete sig på en sådan högupplöst skärm. Vore kul att veta om en 13” är på gång eller ej. Utifrån historiken så tror jag det är möjligt att det kommer inom 6-8 månader om Apple följer samma mönster som när de introducerade första intel MacBook PRO modellen. Mera detaljer och teknikspecar går att hitta här och här.

Mycket roligt har hänt inom Apple världen, framtiden ser fortsatt rolig och spännande ut. Dags att börja gräva i iOS 6 när det bara går att ladda ner det.