Igår när jag satt och meckade med min Raspberry PI och en temperatursensor hade jag lite problem att få kärnan att hitta min modul som jag inte kopplat in på standard pin som är definerad i kärnan. Jag följde guiden jag läste här för att koppla ihop det men fick det inte riktigt att fungera. Efter en hel del sökandes via DuckDuckGo och google hittade jag på en epost lista att man behövde ställa in en extra parameter i config.txt i boot mappen på sin raspberry pi för att det skulle fungera.

Det magiska för att lösa mitt lilla bekymmer var att sätta dtoverlay=w1-gpio,gpiopin=24 som en rad i /boot/config.txt och en omstart på det så hittade 1-wire modulen min sensor utan problem och jag kunde följa guiden ovan för att läsa ut temperaturen utan problem. Det jag läser på epost listorna var att det berodde på en uppdatering till 3.18 kärnan för raspbian och påverkar användare med raspberry pi2 och 3.

DS1820 temperature sensor

Bilden är från mitt breadboard med sensor, motstånd och lite sladdar. Temperatursensorn är en del av ett litet större projekt med raspberry pi:en som jag kommer skriva mer om under sommaren.