Även på state of the union så presenterade Apple många nyheter för utvecklare. De blev stor fokus på nyheterna i Xcode 9 som verkar mycket lovande. Med version 9 kommer Xcode i kapp mer etablerade verktyg som intellij Idea, eclipse och visual studio. Förhoppningsvis kommer den här versionen lösa många problem med stabilitet som kan vara ett återkommande problem.

CoreML verkar mycket lovande för att kunna göra avancerande analyser. Det kvarstår att förstå hur api:et ser ut och om det är så enkelt som de gav sken av under presentationerna idag.

Likaså är ARKit mycket imponerande både på en API nivå men även i verkligheten. Vi fick möjligheten att testa en av demo apparna som visades upp på keynoten. Det är mycket imponerande vad de gjort och vilka möjligheter som uppstår med AR. Hårdvaru kraven ställer lite till det anser jag eftersom jag måste köpa nytt men förstår fördelarna att kunna lägga stor del av beräkningarna i hårdvaran. Det ska bli spännande och se vilka appar med Ar stöd som dyker upp tidigt och vad som kommer bli bra på längre sikt.

Till sist var VR demon imponerande, jag trodde inte att det skulle komma hårdvara som klarade av VR och än mindre möjligheten att köra med externa grafikkort. Jag får intrycket att Apple verkligen tar och visar att dom inte glömt bort highend grafik.

Resten av veckan kommer visa mer om hur de nya API:erna kommer fungera och vilka andra nyheter i iOS 11 och macOS High Sierra som är intressanta. En summering av veckan kommer när den tagit slut.