Ett litet hobbyprojekt jag haft sedan första Mac Minin kom ut är att försöka bygga en komplett mediacenter lösning med OS X.

Den första versionen var baserad på en G4 Mac Mini, på den installerade jag Salling Clicker för att styra datorn från soffan. Som fjärrkontroll använde jag en Palm.Via salling clicker installerade jag VLC Controller som gav mig full kontrol för att spela upp media med VLC från Minin utan problem, oavsett vart mediat låg. Det enda som lösningen inte gav var ett bra sätt att spela in på den inkopplade EyeTV-lådan.

Andra versionen är baserad på en Intel Mac Mini, denna gång hoppade jag Salling Clicker och valde att först försöka med Front Row. I början kändes det inte lika komplett som det VLC Controller-skript jag hade innan så snabbt tog jag ned Remote Buddy, något som visade sig vara lite buggigt och fick åka ut lika snabbt som det åkte in. 

 

Nu är jag tillbaka med enbart Front Row.

Vad har jag förlorat på det?

Kan inte öppna media jag brännt ut på cd idagsläget. Har funderat på att testa Media Central lite nogrannare, dock kräver det att man  klickar på en liten ruta att man vill köra det i demo läge.. Kanske inte låter som ett större problem, men i min lösning är det det eftersom jag inte har varken mus eller tangentbord ansluten till datorn.