Så här ett par dagar innan Macworld är det dags för lite funderingar kring vad som kan presenteras. Alla mac relaterade nyhetssajter bubblar med rykten om ny hårdvara av olika varianter.

Ett av de mer ihärdiga ryktena är en subnotebook. Som utvecklare skulle en sådan maskin vara mycket intressant framförallt i kombination med den ryktade dockningsstationen. En subnotebook med en dual-core processor och möjlighet att ha 2GB minne vore en mycket trevlig maskin som man lätt kan ta med sig till olika ställen.

Ett annat envist rykte är mac tablet datorn. Tanken är fin men personligen tror jag inte att en sådan kommer lanseras utan istället kommer det bli en vidarutveckling av iphone. iPhone upplever jag som den logiska steget från en fullständig laptop till en handhållen enhet man kan ta med sig överallt. En tabletpc/surfplatta skulle bara bli ett mellan steg mellan laptop och iPhone. Apple har hittils inte haft så tätt mellan sina produkter.

Det sista ryktet jag tänker kommentera som har någon form av substans är iTunes 7.6/AppleTV 2.0. Mycket pekar på att en uppdaterad AppleTV kommer lanseras tillsammans med stöd för att hyra filmer via iTunes förhoppningsvis direkt från AppleTV:n. Min förhoppning är att AppleTV 2.0 kommer vara någonlunda enkel att hacka så det går att installera stöd för ytterligare filformat.