Fick imorse ett tips på en artikel i DN som tog upp ämnet om macanvändare och snobberi. Något som först fick mig att bli riktigt irriterad tills jag läst hela artikeln funderat en stund och konstaterat att det till stor del stämmer.

Jag är macanvändare, jag har gjort ett medvetet val av plattform av olika anledningar och står för detta. I DN:s artikel görs jämförelser att alla som använder apples datorer och tillbehör att det känner sig överlägsna alla andra.

Det är något jag personligen står för, jag har valt att använda Apples datorer för att jag anser att dom är bättre, pålitligare och snyggare. Sedan att påstå att det även styr andra saker som vad jag handlar för mat osv känns befängt. En parallell vore ju då att alla som kör Windows skulle köpa all mat på lidl, handla alla kläder på ellos. Att alla Linux användare skulle odla sin egna mat och göra sina egna kläder eftersom de enbart kan använda sådan som är gratis. Dessa stereotyper är underhållande men ska inte få bli någon form av anledning att sätta användande av ett visst dator märke till en hel livsstil. 

Så nu, upp till bevis till alla som av någon anledning läst detta. Bevisa att det val av datortillverkare samt operativsystem inte har med hela er livsstil att göra. Eller kanske tvärtom bevisa att det stämmer. Det är kanske bara medvetna, trendiga personer som använder Apples datorer. 

Länk till DN:s artikel