Ikväll är det ett iPod event för den som missat det. Ryktesmaskinerna går varma om uppdaterade iPods med kamera samt ev. nya AppleTV kanske även något nytt för iPhone.

Personligen har jag inga egna rykten eller profetior om vad som skulle kunna komma, däremot har jag några reflektioner kring det hela som jag delar med mig.

Om Apple släpper iPod modeller med kamera vilket inte känns omöjligt och samtidigt inte så troligt eftersom det skulle gå emot Apples grundläggande filosofi. Det skulle samtidigt kunna innebära att vi får fler modeller med iPhone OS. Jag tror inte apple skulle bygga ut det operativ som finns i "äldre" iPods med kamera möjlighet utan kan vi nu få fler modeller med iPhone OS? Det skulle expandera den möjliga marknaden för App Store. Det är den enda anledning jag kan komma på till varför Apple skulle släppa modeller med kamera.

Nyheter kring iPhone? Det finns ett iPhone OS 3.1 ute bland utvecklare, det jag hittat om det så har det inga stora nyheter och troligen tror jag inte att det kommer släppas ikväll. Varför ta ett så musik inriktat event för att tala om att man släpper en ny version av operativsystemet för deras mobilitelefoner?

Sista saken, AppleTV. En produkt som Apple definitivt inte ser som något stort. Vad skulle kunna komma för den? Jag hoppas på möjlighet att hyra och/eller köpa media i norden för då kan man äntligen använda den seriöst. Alternativt kan man hoppas på plugin stöd så att det går att få in SVTPlay och motsvarande utan att hacka enheten. Det skulle göra den mer intressant för fler. Att bara föra över egna videofilmer från iTunes så som vi är begränsade till i Sverige är ingen höjdare.

Om drygt 10 timmar får vi se vad som händer. Jag kommer vänta med spänning på vad Apple tänker presentera och följa upp med någon form av reflektion och se om det jag tänkt på nu stämmer med vad som kommer presenteras.