Things

Ett program som min tillvaro verkligen inte skulle fungera så bra utan. Inom arbetet är det ovärderligt för att hålla koll på vad som ska göras inom respektive projekt och när det är aktuellt att utföra det. Likaså kan det användas som underlag för min tidsredovisning så jag ser när jag utförde vissa saker. Den stora utmaningen med att använda Things är att dela upp uppgifterna på ett vettigt sätt. Försöker hålla regeln och använda mig av default taggarna för tidsmärkning i Things, dvs. jobb på ca 15min. en uppgift och tagg, jobb på ca 1h en uppgift och en tagg. Däremot finns det alltid undantagen och sakerna som inte ens hamnar med i listan. Ett bättre arbetsflöde bör upprättas.

TextMate

En av de bästa textredigerare jag använt. Otroligt kraftfullt och smidigt program. Perfekt att köra för att kolla snabbt på delar av en kodbas eller för att kolla på en specifik fil. Utmärkt komplement till Eclipse eller IDEA för den som jobbar mycket med Java, även bra till övriga miljöer/plattformar.

Suveränt program för att skriva och prototypa html/javascript. Har många bra hjälpmedel för att underlägga utveckling och kodknackande.

Finns fler program och kommer fortsätta skriva lite om dessa varför och hur jag använder dom, någon har förhoppningsvis lite nytta av det.