Ett nygammalt projekt som fått ny start på tillvaron. Före lite mer än en vecka sedan började jag på allvar att sätta ihop ett iPhone program. Tillskillnad från innan så är det inte små teknik tester utan nu har jag ett klart mål vart jag vill och vad som ska vara med när det blir klart.

Projektet är att skriva en administrationsapp för denna eminenta blogg. Inte omöjligt svårt däremot en bra avgränsning för att få ihop ett "lagom" komplicerat gränssnitt tillsammans med nätverkskod.

I skrivande stund är statusen enligt följande: Nätverkskoden är i funktionsmässigt klar, den behöver struktureras upp och alla operations ska implementeras i både applikationen och i backend. På iPhone sidan är det grövsta i gränssnittet klart, UITableView som ger lista med poster, en UIView som visar vad en post innehåller.

Det som återstår nu är integration med kameran och fotoalbumet samt massa små saker i gränssnittet som centeringar vid fokus på inmatningsfält.

Planen för kommande veckor är att när ett delmoment blir helt färdigt kommer jag skriva och förklara lite kod och tänk. Har ännu inte bestämt mig om jag kommer släppa hela källkoden eller ej. Applikationen som sådan kommer inte släppas till AppStore så det är mest för eget syfte som detta görs. Löpande texter korta som långa om framgången kommer allt eftersom projektet framskrider.