Sådär en månad efter att ha haft en iPad i sin tillvaro är det dags att börjar fundera över hur jag använt den och vad som är bra respektive dåligt med den.

Formatet är fortfarande suveränt, den fungerar i många fall lika bra som en laptop för mycket. Läsa epost, slösurfa och chatt fungerar den utmärkt till. Likaså läsa igenom RSS flöden med NetNewWire är helt suveränt.

Ett område som fortfarande inte är vältestat är videodelen. Även om Air Video verkar lovande har det inte blivit hårdtestat fullt ut likaså hur man bör koda om videos så de ser riktigt bra ut. De som jag har som är kodade för iPhone ser inte lika bra ut på en iPad. 

Utveckling på iPad är i mångt och mycket som att utveckla för iPhone med tillägget att man har mycket mera bildyta och möjligheter att ha flera vyer synliga samtidigt. En större utmaning att bygga gränssnitt.

Det ska fortsättas undersökas och visst vore en 3G version trevligt men inte kritiskt för stunden. Få gånger som man verkligen har behov av uppkoppling och saknar WLAN. 

Summeringen blir att jag inte ångrar inköpet eller att jag har med den på många ställen. den gör precis det jag trodde en netbook skulle göra fast bättre. Fortfarande lite applikationer som behöver hittas eller fixas så jag kan använda den mer som ett alternativ till min macbook. Det är däremot ett helt annat ämne som kommer senare.