Så här dags när semester tagit slut och vardagen börjar göra sitt intåg i vardagen igen. Då är det läge att reflektera över semester tiden och i detta forum it-användande. I sann anda som en mactaliban åkte laptop, iphone och ipad med i packningen. Fanns stora planer på att hinna med både det ena och det andra, fast verkligheten visade sig bli helt annat.

Laptopen blev mest liggandes och det mesta som gjordes och var it-relaterat gjordes med ipad och vissa saker med iphone. I praktiken visade det sig att det mesta man ska/bör göra under semestern går bra att göra med ipaden. Mail, webb, rss fungerade utmärkt att hantera på ipaden. Det enda anledningen att släpa på laptopen är när infall för utveckling infaller, ett webbasereat system för utveckling hade löst det lilla problemet.

Sommarens räddning blev ett huawei E5830. Detta lilla batteridrivna 3G modem drev uppkopplingen för iPad, laptop och mer under semestertiden. Det fungerar precis som utlovat håller i 4 timmar på batteri och kan utan problem hantera 3-4 enheter över wifi samtidigt. Visst prestandan på uppkopplingen var inte den bästa å andra sidan hade jag inte fulltäckning ute på landet. För de som inte har 3G iPad eller vill ha möjlighet att köra flera saker på ett 3G data abonnemang är det en bra lösning anser jag.