Det börjar bli dags att se över hur nuvarande laptops kommer förändras och i viss mån försvinna. Det kommer garanterat inte ske över en natt däremot vågar jag på mig att förutse att laptopen så som vi har den idag inte kommer existerar om ett par år. Jag tror att framtidens laptop kommer bli en hybrid mellan Apples nya MacBook Air och nuvarande iPad.

Personligen ser jag att en iPad med iOS 4.2 kan täcka 90% av vad jag använder min laptop till. Saknar fortfarande vissa saker som gör att den inte kan ersätta en laptop i jobbetsvägnar. Däremot släpar jag gladeligen på bågge idagsläget. Visserligen tror jag att en MacBook Air säkert kan täcka mina behov bättre och kanske vara en framtida laptop modell för löpande bruk. Den är tillräckligt lätt för att ta med överallt. Frågan är om en 11? modell är lika smidig att arbeta med överallt som en iPad.

Det blir även med stor spänning att vänta in OS X 10.7 och se hur iOS element sakta kommer smyga sig in mer i vardagen. Det kommer bli intressant och se om Apple kan lyckas med Mac App Store på samma sätt som App Store för iOS enheterna. Det kommer bli en större förändring för de vana dator användarna att hantera applikationerna den vägen. Även om jag tror att många mindre vana användare kommer jubla över möjligheterna som det ger och hur det förenklar tillvaron. Däremot tror jag inte det kommer vara för alla på ett bra tag.

Vi går en spännande framtid tillmötes och tror att hur vi använder datorer kommer att förändras och förenklas en hel del de kommande åren.