Ibland är det bra att vänta in saker som är på gång. För ett par veckor sen var jag påväg att skriva en väldigt syrlig recension av MacJournal för iPad. Dock väntade jag med att lägga ut den eftersom jag ändå inte riktigt visste om jag skulle publicera det. I förra veckan kom en uppdatering till MacJournal som löste varenda liten issue jag hade med applikationen.

Det är lustigt hur det kan bli i IT världen, att gå från version 1.0 till 1.0.1 kan lösa massor med problem om man råkar ha de flesta buggarna som rättades. För min del löste den alla mnia bekymmer med sync samt hur den hanterar flera inmatningsspråk. Summan blir att det lönar sig att vänta ibland.

Nu när jag dels kört gamla versionen och även nya ett tag kan jag konstatera att även om den inte är perfekt så blir MacJournal för iPad en mycket bra förlängning av skrivbordsversionen av programmet. För min del fyller programmet ett bra syfte för att få ett vettigt system att hantera anteckningar, löpande dokumentation och mer. Eftersom jag gärna jobbar med min ipad när jag är ute och rör mig istället för på en laptop så är det med stor fördel att köra samma system som dessutom sync:ar med varandra. Tillsaken hör att jag har testat både Evernote och Simple Note. Där den senare faktiskt är riktigt bra men inte riktigt lika bra som MacJournal framförallt inte när man ska organisera många olika sorters noteringar. Det jag saknar i nuvarande version är att kunna synkronisera mot Dropbox direkt istället för nuvarande Wi-Fi hantering, det fungear i brist på bättre men en mer moln baserad lösning hade varit suveränt.

Den korta summeringen idag är att programmet är riktigt bra för dig som redan kör desktop versionen eller som behöver ett program för att skriva och organisera sina anteckningar lite mera.