Här i dagarna har iD Software släppt Rage för iOS. Ett spel som kanske inte alltid fått lika mycket publicitet som Epics Citidel. Däremot eftersom jag är svag för iD och det som dom gör så köpte jag nu Rage för iOS i HD versionen.

Kort som spelet så är det en rails shooter baserat på samma spel som kommer släppas till OS X, PC, PS3, XBox i nästa år. Det utspelar sig i samma värld skillnaden är att du inte kan utforska världen fritt i iOS versionen som i den kommande för det ?stora? plattformarna.

Det man behöver hålla koll på under spelets gång är vart mutanterna är och sedan sikta och skjuta ner dom. För att vara ett första person spel är det lätt styrt och väldigt underhållande. Sedan ska man inte glömma att det är otroligt snyggt dessutom. Helt klart det snyggaste spelet på iOS än så länge och mycket lättstyrt och innehåller stor spelglädje.

Nu har jag enbart testat HD versionen på iPad och där gör det sig mycket bra. iPad:ens stora skärm i kombination med de bra kontrollerna gör det väldigt spelbart på alla sätt och vis. Återkommer sedan med lite mer info om när jag testat och spelat lite på en iPhone 4 för att se hur skillnaden är. Summeringen är att jag blir väldigt imponerad av vad utvecklarna på iD har lyckats klämma ut både visuellt men även prestandamässigt ur iOS. Det kommer bli spännande och se vad nästa spel baserade på id tech5 motorn för iOS kommer ge oss.