I väntan på att iOS ska släppas som en skarp release har jag testat att köra iOS 4.2 GM på min iPad. iOS 4.2 innehåller många nyheter den största är att hela operativsystemet är på svenska med tillhörande svenskt tangentbord. Det har gått att skriva svenska tecken innan men nu är det mycket enklare.

Andra fördelar är att kunna köra bakgrundsapplikationer som det gått att göra på iPhone med iOS 4 sedan i somras. I tanken lät det som en ovärderlig funktion däremot upplever jag ingen radikal skillnad än. Kan säkert bero på att få iPad applikationer är fullt testade för iOS 4.2 och har anpassat sig för att utnyttja det fullt ut.

Mappar på hemskärmarna däremot är mycket trevligt för att organisera upp lite mer även om det istället för att ha många skärmar med massa ikoner blir det ett antal skärmar med små svarta ikoner med div. färger i dom. Estetiskt inte alls lika snyggt däremot en aningen mera praktiskt.

Sedan ligger det ännu mera under ytan som man inte alltid märker av eller har hunnit gå igenom. Däremot är iOS 4.2 en efterlängtad release och när den når allmänheten tillsammans med mer anpassade applikationer kommer iPad att få ännu mera liv och bli en ännu bättre plattform för mobila användare.