Då var ännu ett Apple event över och när dammet börjar lägga sig kan man lite lättare ta några steg bakåt och se vad som är lanserat. iPad 2, iOS 4.3, Garageband, iMovie, FaceTime samt Photobooth.

Den stora nyheten är självklart iPad 2 och ser man enbart på formgivningen och specifikationen är den mycket lovande och kompetent. Kan samtidigt inte bli lite skeptisk till att batteritiden ska vara oförändrad med en dual-core processor och nio gånger snabbare grafik. Samtidigt om det stämmer är det imponerande vad Apples ingenjörer har lyckats med. Det ska bli spännande att läsa mer hands-on tester och även få möjlighet att testa en själv och se hur den fungerar i verkligheten.

Näst största nyheten är då iOS 4.3, där de två största nyheterna i releasen är hotstpot funktionaliteten för iPhone 4 samt nya javascript motorn till Safari. Sedan att homesharing kommer till iOS är en välkommen nyhet och kan nog ses som en sak att hålla ett öga på för framtiden. Tänk homeshare funktionten OM det går att hämta låtar från sitt hemma nätverk direkt ner till iOS enheten. Då har vi kommit långt med nya möjligheter för iOS enheter.

Till slut en reflektion om grafikprestandan. Om nya iPad 2:an är nio gånger snabbare när det gäller grafik än tidigare modell ska det bli oerhört intressant och se vad det kan gå att pressa fram i form av både grafikkvalité och komplexitet. Vi har redan nu sett exempel som Rage och Infinity Blade där vi har riktigt bra kvalité på 3D grafiken och med ännu mera kraft kan vi få fram ännu häftigare grafik. Frågan jag ställer mig är om iPad 2 i kombination med en ny iPod Touch med snarlik prestandan kommer ta död på marknaden för andra handhållna spelenheter?

Summerar jag eventet kan jag inte vara annat än nöjd med vad som presenterades även om jag även gärna sett en uppdatering eller förändring av MobileMe. Det är säkert en förändring som kommer kanske något som Apple bara smyger fram med och inte tar upp tid på ett event. Framtiden som apple användare ser mycket spännande ut. Kommer vänta med spänning den 25:e mars när iPad 2 släpps i Sverige om nuvarande tidsplan håller.