Vad är detta? En artikel av en mactaliban som inte handlar om Apple eller dess produkter. Jodå finns mer saker i tillvaron än Apple. Det har blivit dags att försöka öka antalet postningar och spel blir nästa steg i ledet.

Efter att ha ägt ett DS Lite i drygt två år och varit väldigt nöjd och belåten blev jag självklart nyfiken på hur Nintendos 3DS skulle fungera. Sagt och gjort köpte jag en 3DS i fredags och har nu spelat en del i helgen.

Första intrycket är att den känns som en tjockare DS. Däremot att hålla den i händerna är ingen skillnad mot tidigare. Den nya analoga kontrollen ligger bra till och fungerar utmärkt att spela med däremot är jag lite mer tveksam till det klassiska styrkorset. Placeringen känns inte lika rätt och frågan blir hur ofta man kommer använda sig av det. Tiden kommer visa utan tvekan.

Den stora spänningen, 3D dispayen hur fungerar denna? För mig så fungerar den mycket bra. Jag var lite skeptisk i början när jag kaliberarade och tryckte inte jag såg något stor effekt och var initialt lite fundersam och kände mig lite lurad. Detta ändrade sig när jag stoppade in Street Fighter 4 och började spela. Känslan som återges i spelet är riktigt bra i vissa lägen är effekten mycket påtaglig. Det ska bli mycket intressant och testa mer första person orienterade spel och se hur djupkänslan blir i dessa spel.

Efter några dagar konstaterar jag att jag inte ångrar köpet och ser med spänning på vad som kommer och hoppas på många intressanta spel till 3DS:en. Är 3D display framtiden? Svårare att säga troligen inte men det är en skillnad att spela på iPhonen nu jämfört med tidigare. iPhone spelen känns lite plattare och inte lika livfulla. Har inga kommentarer om batteritiden än utan återkommer om några veckor när enheten har fått hårdköras mera. Summeringen är att enheten känns som en bra utveckling av DS konceptet, inte en naturlig uppgradering om man nyligen köpt en DS däremot har man en äldre modell eller är nyfiken är den ett bra köp.