Idag fick jag en ny jobbtelefon en htc wildfire, nu är man härmed användare av både iOS och Android. Ambitionen är härmed att ge Android en ärlig chans och se vad det har att erbjuda jämför med iOS och se om det är överlägset som vissa påstår eller bara en blek kopia som andra säger.

HTC Wildfire

Första intrycken efter en dag är inte så många, den fungerar bra för att ringa med. Har utan allt för stora bekymmer kopplat upp den mot vårt mailsystem så epost, kalender och kontakter hämtas med intervaller från servern till telefonen. Tangentbordet påminner om iOS utan att vara en direkt kopia. Det största irritationsmomentet just nu är hårdvaruknapparna för att backa och få fram menyer det känns inte om man trycker på dom eller ej vilket gör att en otålig person trycker flera gånger innan något sker.

Mera ingående betraktelser kommer när den blivit mer inkörd och välanvänd. Spontant är den däremot inte så tokig för de grundläggande behoven som telefoni, sms m.m. Hur android market ser ut återkommer jag till när jag kommit fram till att testa det. Likaså ska en utvärdering av android sdk:n göras vid tillfälle och testappar ska in på telefonen för att se hur flödet är.