Ikväll är det WWDC och Apple har presenterat flera nyheter som rör olika delar av deras plattformar och utbud. Finns gott om siter som går igenom detaljerna mer noggrant än jag gör här.

Det jag fanns mest intressant när jag summerar det som presnterades idag är att nästa Mac OS X kommer att kunna köpas via Mac App Store för en väldigt billig penning.

Största skillnadenra i iOS 5 är att du inte längre behöver en dator för att aktivera/komma igång med din enhet. Likaså kommer det vara möjligt att synca över wifi med din dator vilket är en trevlig förändring. Detta i kombination med vad iCloud kommer erbjuda gör att iOS 5 på ytan kan se som en mindre uppdatering dock kommer det ske en hel del under ytan.

iCloud som är apples molntjänst kommer ge utvecklare möjlighet att spara dokument och applikaitonsdata på en användares iCloud konto via färdiga api:er. För en användare kommer iCloud innebära automatisk sync av epost, kontakter, kalender och mer upp till 5GB lagringsyta ska ingå gratis för alla iOS användare.

Som det ser ut kommer iCloud lanseras i samband med iOS 5 vilket är planerat att släppas till hösten. Mer information kommer släppas de närmaste dagarna och gör att mer reflektion kommer.