Så nu har jag kört med min HTC Wildfire i drygt en månad som jobbtelefon och även testat lite att använda den på fritiden. Vissa delar av telefonen är helt okej andra delar lämnar fortfarande en del att önska.

Dels stör jag mig väldigt mycket på hur touch skärmen inte regerar som förväntat utan det är ibland fördröjningar som gör att om man är otålig så är hoppar då helt fel för att man tryckte för många gånger på bakåt knappen. Vilket förövrigt känns helt fel att ha en bakåt knapp i "hårdvaran" istället för en del av touch gränssnittet. Likaså är meny knappen också förvirrande ibland ska man använda den inte alltid. Det är en av de stora sakerna jag irriterar mig på. Att gränssnitten inte är konsekventa rätt igenom. Utan det är upp till utvecklaren att bygga gränssnittet och använda sig av de delar han/hon anser är rätt.

Det positiva är att så länge man håller sig inom de funktioner som följer med telefonen i detta fall från HTC så ser det överlag bra ut och snyggt och fint. Det blir mer tydligt att det är en mer öppen plattform när man tar in andra applikationer och ser att gränssnittet börjar spreta mer. Det är sådana små detaljer som får en inbiten Apple användare att bli irriterad. Hade jag inte varit en inbiten iOS användare hade jag säkert tyckt att Android som plattform och mobil operativsystem varit riktigt bra. Tyvärr är referensramen annorlunda och jag kan inte säga att jag förvånande nog skulle rekommendera Android före iOS. Däremot är det kul att se att den inte är helt hopplös som t ex. SonyEricssons P990 med Symbian.

Det finns hopp för Android och kommande versioner blir garanterat bättre tar man kommande iOS 5 och jämför med Android 2.3.2 så är det inte så stora skillnader överlag för vardagsanvändande. Det ska bli intressant att följa plattformen och se hur den utvecklas men inte något som får en att byta ut sin iphone i första taget direkt.