Så här 24 timmar efter att OS X Lion har släppts och jag även installerat den på två maskiner. Kan jag endast konstatera att den innehåller många trevliga förbättringar. Systemet i sig är snabbare, smidigare och i vissa fall smartare. Det ska tilläggas att allt inte är bara positivt utan det finns beteenden som inte är lika bra eller roliga. Jag har t ex. fortfarande inte vant mig vid den omvända scrollen och det kommer nog ta en stund däremot resonerar jag så att det är lika bra att vänja sig för det finns garanterat en anledning till införandet av det.

Har inga avsikter att skriva en lång omfattande beskrivning om vad OS X Lion är det har andra gjort med betydligt bättre resultat än vad jag kan förmå. Längs ner kommer jag lägga länkar till tre olika recensioner som jag anser är läsvärda.

OS X Lion

Min summering är att har du hårdvara som klarar Lion ladda ner och uppgradera. Dock med förvarningen att kolla så alla program är kompatibla finns många som fått obehagliga överraskningar när de missat program som inte fungerar i Lion. Kända problem är alla PPC baserade program, rosetta är helt borta. Adobe som vanligt fungerar med varierande resultat. VMWare och Parallells ser ut att funka om man kör latest and greatest.

Som utvecklare ser jag bara fördelar med Lion alla inbyggda funktion man vill ha finns med och i nyare versioner genomgående. En irriterande detalj är att Java Runtime inte är installerad från början utan den frågar snällt första gången man försöker köra något som har med java att göra om den ska ladda ner och installera, helt okej men lite irriterande ändå. Nya XCode påminner vid snabb blick på tidigare 4.0 och kan inte se några direkt skillnader annat än att jag inte kan välja äldre ios versioner i simulatorn än 4.3.2 kan vara jag som missat något eller så är det något roligt Apple infört.

Så här kort inpå release kan jag inte säga mer. Planen är att återkomma med mer när det uppkommer. Allt jag behöver för dagligt användande fungerar utan problem i Lion. På kortsikt fungerar allt som det ska och inga problem finns. Det kan uppkomma saker senare och då får det tas hand om då. Återkommer som alltid med mer information allt eftersom jag ramlar på det.