Imorgon är det dags för Apple att hålla ännu ett event, den här gången med titeln “let’s talk iPhone”. Som alltid surrar internet med rykten om vad som ska lanseras och vad som inte ska lanseras, ad som är troligt och mindre troligt. Jag ska göra min minianalys och sen se hur det stämmer överens imorgon kväll.

Det första som kommer att presenteras är datumet för när iOS 5 och iCloud kommer släppas. Min förhoppning är att det släpps redan imorgon däremot är det lika troligt att det kan släppas till slutet av månaden. Detta kan koordineras med lanseringen av nya hårdvara och Mac OS X uppdatering om både iOS och iCloud kommer få lanseringsdatum.

Det är min andra spekulation, det kommer släppas ny hårdvara. Mycket pekar på en iPhone 4S som säkert har en lite lätt uppdaterad formfaktor, processor. Ungefär som iPhone 3GS kontra iPhone 3G. Jag tror inte det blir en iPhone 5 med helt ny design utan en mindre uppdatering möjligen lite förändrat materialval för att göra den stryktåligare i någon mån. I samband med detta kommer även en uppdaterad iPod Touch släppas med snabbare processor och bättre grafik. Troligen inte någon större förändring på utseendet här heller även om jag tror det är större sannolikhet att iPod Touchen får en rejälare omvandling än en ny telefonmodell.

Utöver ovan kommer det säkert att lanseras något nytt eller detaljer rörande iOS 5 och/eller iCloud som ingen förväntat sig att presenteras. Hur detta kommer matcha morgondagens lansering ska bli spännande och se. Jag reserverar mig självklart för att jag har fullständigt fel och rätta mig in i ledet efter vad som kommer att släppas.