Igår hände det och idag börjar det bli läge att summera vad som presenterades och vad det kan innebära.

Precis som jag antog blev det en iPhone 4S och inte en iPhone 5. Uppgraderingen under ytan är bra och ligger ungefär i linje med hur Apple uppdaterade 3G:n till 3GS. Personligen så anser jag att det stora som presenterades igår var datumet för iOS 5 och iCloud. Det är förändringar som kommer påverka fler användare mycket mer än vad ny hårdvara iform av iPhone 4S eller iPhone 5 kan komma att göra.

För de som glömt bort så några av de största sakerna i iOS 5 som jag väntar på är förutom iCloud integrationen WiFi synkronisering, OS uppdateringar utan iTunes. Sedan tror jag att iCloud kommer göra att många applikationer kommer få bättre synk möjligheter och för oss som använder flera iOS enheter kommer få bättre möjligheter att synkronisera information mellan enheterna på ett mer sömlöst sätt än tidigare. Även om Dropbox integrationen har gått bra i många fall så kräver det lite extra inställningar i varje applikation där har jag en förhoppning att iCloud integrationen kommer enbart behöva sättas upp en gång och sedan kan applikationer enkelt använda det för att hålla informationen up-to-date mellan enheterna och skrivbordet.

Det blir med stor spänning att vänta in iOS 5 nästa vecka och se hur det i kombination med iCloud sakta kommer förenkla vardagen ännu mer.